Helende krachten

Klachtensymboliek

Heb jij steeds terugkerende lichamelijke klachten? Psychosomatiek biedt inzicht in je klacht- geen fysiek inzicht, maar mentaal en symbolisvh. Verwacht geen spontane genezing of grote waarheden, maar onderzoek of de symboliek van je klachten jou iets te vertellen heeft.

Blaasontsteking: psychische druk en de uitdaging van het loslaten. Je bent iets wat essentieel voor je was, aan het loslaten en dat doet pijn.Blaasontsteking staat symbool voor iets laten gaan wat zijn langste tijd heeft gehad. Het is de uitdaging je daaraan over te geven.

Keelpijn treedt op bij problemen op het gebiiedvan communicatie en expressie; thema's van het keelchakra. Keelpijn staat voor het verdedigen van de weg naar je innerlijk: niet meer alles slikken. Bij terugkerende keelpijn is het de kunst om erachter te komen wat je niet langer wilt slikken.

Hoofdpijn: onbalans tussen hoofd en hart veroorzaakt hoofdpijn. Volgens Ziekte als symbool staat hoofdpijn voor een zwaar hoofd, perfectionisme en wilskracht kunnen je dwarszitten. Twee eigenschappen die je nodig hebt maar die soms hun eigen grens voorbih gaan, met hoofdpijn tot gevolg. Verlicht je hoofd door speels te denken en te zijn.