Helende krachten

Een negatief zelfbeeld

Zelfafwijzing of een negatief zelfbeeld zorgt voor veel ongemak in je leven. Je staat niet sterk in je schoenen, je kampt met veel ongezonde stress, je leeft veelal uit je hoofd en er ontstaat een vicieuze cirkel van angst om iets te gaan ondernemen en lichamelijke blokkades door alle spanningen die zich ophopen in je lichaam.

Herken je het volgende; ik durf dit niet, ik kan dit niet, wat zullen ze wel niet van mij denken, daar heb ik geen zin in,  ik doe er niet toe, wie zit er nu op mij te wachten.....

Deze overtuigingen, die diep verankerd kunnen zijn in je brein, ontstaan altijd in de interactie tussen jou en de ander. Doordat je bijvoorbeeld vaak te horen kreeg dat je er niet toedeed. Dat je zus altijd werd voorgetrokken. Doordat je werd gepest. Doordat je slachtoffer bent van iemand die vroeger of nu macht over je heeft. In een (werk)relatie of op school.

Zelfafwijzing is goed te behandelen. Door lichaamsgerichte therapie of cognitieve gedragstherapie. De samenhang tussen lichaam en geest is van het grootste belang. Je lichaam kan zich zelf herstellen mits je er op een goede en gezonde wijze voor zorgt.
Liefde voor jezelf is daarin een belangrijke voorwaarde.