Helende krachten

Energie is de valuta van het universum.

Wanneer je ergens op let, koop je die ervaring.

- Emily Maroutian  The Energy of Emotions

In de kinesiologie is al langer bekend dat een negatieve emotie het fysieke lichaam zwakker maakt. Het werkt als volgt . Als we mentale energie richten op een op de bron afgestemde gedachte richten en onze arm optillen tot op schouderhoogte, is het voor anderen moeilijk die arm omlaag te krijgen. Richten we we onze mentale energie op gedachten met een lagere frequentie, dan kan iemand anders onze arm zonder veel moeite omlaag drukken.

Angst, schaamte, verwijten, boosheid, vernedering psychische angst of haat lijken geen verband te houden met de werking van de bronenergie. Denken is een energiesysteem. De hoogste denkfrequenties  kun je met deze eenvoudige kinesiologische methode meten . Want deze hoogste gedachten creëren kracht omdat ze zijn afgestemd op de bronenergie, of het Tao of God.

- Wayne Dyer

 

Meer lezen over hoe de geest het lichaam aanstuurt?

www.levensbewustzijn.nl

Over de speciale medische basiskennis die de natuurlijke drang tot overleven in alle organismen verklaart en het uitgangspunt  kan vormen voor de benadering van de (zieke) mens.

Heldere uitleg over de 5 natuurwetten.

De Sofrologie is een ontspanningsmethode waarbij geest en lichaam weer op elkaar betrokken raken. Het is een training die bestaat uit uit oefeningen die  je zeer regelmatig moet herhalen. Die herhaling is van essentieel belang; op deze manier bereik je de structuren van je bewustzijn , je lichaamsschema en breng je  blijvende verandering teweeg.

De Sofrologie is gericht op stressreductie, het leren omgaan met en het voorkomen van negatieve invloeden op je lichaam en geest.Je leert je eigen mogelijkheden kennen, zelfvertrouwen te ontwikkelen  en meer verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen bestaan i.p.v te wachten op hulp van buitenaf.

Oefeningen staan online: www.micrart.com  en www.sophrosan.com

Praktijk: www.soropraktijk.be

 

Boeken:

Stap voor stap bewuster met sofrologie  Pascale Crauwels

 Adem in adem uit Dominique Antiglio

Leren ontspannen met  sofrologie  Carole Serrat 

Tijdschrift : Happinez  nummer 8 2018 ( met oefeningen)

Wanneer iemand lijdt aan depressie, dan heeft het monster van de totale persoon bezitgenomen. Lichaam en geest stofwisselingsprocessen zowel als denkprocessen als emotionele beleving - alles is er - door  aangetast, overal zit het in. Het monster maakt zijn slachtoffers blind en doof en ongevoelig voor mogelijkheden en beïnvloedt het denken zo dat het slachtoffer in alles bezwaren ziet.

Het is mogelijk een 'nieuwe' identiteit aan jezelf te ontworstelen of te winnen uit een voormalig geheel van jou. Met hulp van medicijnen (tijdelijk), mindfulness, therapie, verandering van levensstijl en visie op je mensbeeld.

Want leven met een depressie kost energie die ten koste gaat van kwaliteit van leven!