Helende krachten

De Sofrologie is een ontspanningsmethode waarbij geest en lichaam weer op elkaar betrokken raken. Het is een training die bestaat uit uit oefeningen die  je zeer regelmatig moet herhalen. Die herhaling is van essentieel belang; op deze manier bereik je de structuren van je bewustzijn , je lichaamsschema en breng je  blijvende verandering teweeg.

De Sofrologie is gericht op stressreductie, het leren omgaan met en het voorkomen van negatieve invloeden op je lichaam en geest.Je leert je eigen mogelijkheden kennen, zelfvertrouwen te ontwikkelen  en meer verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen bestaan i.p.v te wachten op hulp van buitenaf.

Oefeningen staan online: www.micrart.com  en www.sophrosan.com

Praktijk: www.soropraktijk.be

 

Boeken:

Stap voor stap bewuster met sofrologie  Pascale Crauwels

 Adem in adem uit Dominique Antiglio

Leren ontspannen met  sofrologie  Carole Serrat 

Tijdschrift : Happinez  nummer 8 2018 ( met oefeningen)

Wanneer iemand lijdt aan depressie, dan heeft het monster van de totale persoon bezitgenomen. Lichaam en geest stofwisselingsprocessen zowel als denkprocessen als emotionele beleving - alles is er - door  aangetast, overal zit het in. Het monster maakt zijn slachtoffers blind en doof en ongevoelig voor mogelijkheden en beïnvloedt het denken zo dat het slachtoffer in alles bezwaren ziet.

Het is mogelijk een 'nieuwe' identiteit aan jezelf te ontworstelen of te winnen uit een voormalig geheel van jou. Met hulp van medicijnen (tijdelijk), mindfulness, therapie, verandering van levensstijl en visie op je mensbeeld.

Want leven met een depressie kost energie die ten koste gaat van kwaliteit van leven!

De hoofdpijn, verlamming of bloeding waaraan u lijdt kan heel goed de terugkeer in uw lichaam zijn van iets dat eertijds verdrongen werd en niet gesymboliseerd kon worden. Het verdringen van woorden van haat of liefde, of iets dat emotioneel zo subtiel is dat er geen woorden voor lijken te  bestaan, veroorzaakt energie-ontladingen in ons lichaam waarop geen enkele psychische instantie of voorstelling vat heeft, en die daarom onze organen aantasten en ontregelen: tekens waar geen woorden voor zijn ontaarden in symptomen.

- Julia Kristeva In den beginne was de liefde

Voel het.

Dat wat je niet wilt voelen

Voel het.

En wees vrij.

- Inge Bosscha  www.dogmavrij.nl

 

Before you heal someone, ask him if he's willing to give up the things that made him sick.

- Hippocrates