Helende krachten

Boek: 

Conny Coppen  De Tao van gezondheid

- Overgevoeligheid voor energieën van anderen, gezien vanuit de Chinese geneeskunde. Over gebrek aan emotionele harmonie als een van de belangrijkste inwendige oorzaken van ziekte.

Any time you have physical discomfort of any kind,
whether you call it emotional, or physical pain within your body,
it always means the same thing: I have a desire that is summoning Energy,
but I have a belief that is not allowing so I've created resistance in my body.

So the solution, every single time,
to the releasing of discomfort or pain-
is the relaxation and the reaching for the feeling of relief.

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: Symptomen betekenen niet dat je iets fout hebt gedaan en daarvoor bestraft wordt, maar dat er iets ontbreekt in je leven, dat je door middel van deze symtoombeelden kunt herkennen en integreren in je leven.

- Rudiger Dahlke  Agression als chance

Vasten/ detox wordt in vrijwel alle oude tradities, religies en natuurgeneeswijzen aangehaald als een van de krachtigste manieren om de zelfgenezende vermogens van lichaam en geest te activeren. Enkele dagen minder eten kan een zodanige hoeveelheid afval- en gifstoffen uit je lichaamsweefsels vrijmaken die niet of nauwelijks door het lichaam verwerkt kunnen worden.

Detoxen doe je niet alleen je lichaam, maar ook je geest, denk aan oude patronen, belemmerende gedachten en emoties, het loslaten van oude pijn...   Ervaar meer flow in je leven. Bouw je eigen kracht verder uit.

www.genezendvermogen.nl

 

In de haptonomie wordt het lichaam vergeleken met een huis. Zowel ons  lichaam als ons huis horen een plek te zijn waar we ons veilig voelen en waar levensruimte is om anderen toe te laten. Als de fundamenten goed en stevig zijn, geeft dat voldoende basiszekerheid om je leven op te bouwen. Vanbinnen heb je contact met je gevoelens en behoeften. Je weet ook wie je wel toe moet laten en wanneer je je moet afsluiten.

Als de basiszekerheid onvoldoende ontwikkeld is, ontstaan er vaak problemen met grenzen. Wanneer je jezelf moeilijk kunt voelen, word je eerder door anderen beïnvloed. Je vervloeit met de omgeving, of je sluit je juist te veel of te snel af. Als er te veel kamers zijn afgesloten, blijft er niet veel over dan op zolder - in je hoofd- te gaan wonen. 

Maar het kost erg veel energie om al die deuren dicht te houden. Dat geeft veel spanning in het lichaam. Haptotherapie kan je helpen deze spanning en de lichamelijke signalen te onderzoeken. Met de therapeut probeer je het verhaal van je lichaam te lezen en te verstaan.

- Dieuwke Talma  Het lichaam als verhaal