Helende krachten

Slopend energieverlies is als stroomuitval, je betrapt iedereen  op het herhalen en weerstaan van oude patronen. Niets verandert. Niemand doorbreekt de betovering. En de tv is de huiselijke god die redt.

- James Hillman  A Blue Fire

The moment you change your perception,

is the moment you rewrite the chemistry of your body.

- Bruce Lipton

De belangrijkste intieme relatie is die met ons eigen lichaam. Zonder een goede afstemming op je eigen lijf is een intieme relatie met iemand anders bijna onmogelijk. De verhouding tussen ons en ons lichaam is vaak moeilijk. Ik kan mezelf haten, verwerpen; ik kan verliefd zijn op mezelf, mezelf koesteren. Alles tegelijkertijd. Een dergelijke verdeeldheid is universeel en getuigt van een innerlijk spanningsveld. Ik moet eerst  in het reine komen met mijzelf.

Gezondheid is een evenwicht tussen een spanningsopbouw en spanningsontlading. Om lief te hebben moet ik goed in mijn vel zitten.

Er is een goede resonantie tussen wat ik denk en wat mijn lichaam mij laat voelen. Vaak leven we met een gebrek aan afstemming tussen het bewuste-ik en pijnlijke indrukken. De afstemming tussen een mens en zijn gevoelswereld  is een belangrijke medebepalende factor voor zijn gezondheid.

Ontken je je gevoelens dan is de kans op ziekte groter. We beseffen vaak niet dat we emoties ervaren, terwijl ons lichaam een duidelijke fysiologische activering vertoont. In welke mate leer je als kind de eigen gevoelswereld kennen en uitdrukken. Hoe verwerf je intieme kennis van wat jou en jouw lichaam beweegt?

Het verdringen of ontkennen van gevoelens zijn 2 psychologische verdedigingsmechanismen.

Afgestemd zijn op jezelf is een voorwaarde voor zelfzorg.

Energie is de valuta van het universum.

Wanneer je ergens op let, koop je die ervaring.

- Emily Maroutian  The Energy of Emotions